Ingrid Marie (äpplen)!
Ingrid Marie (äpplen)!
Ingrid Marie är en dansk äppelsort som i Sverige brukar räknas som ett höst- och vinteräpple.
Äppelsorten har sitt ursprung från ön Fyn i Danmark och är uppkallat efter läraren K. Madsens dotter. Det var Madsen som hittade trädet vid Höed skola, där det växte bland hallonbuskar, och hade troligen kommit från ett Cox Orange-frö.
Äppelfrukten är rund och medelstor och skalet är mörkrött i färgen med ljusbruna prickar.
Fruktköttet är gulvitt och friskt syrligt i smaken.
Äppelsorten är bäst att äta från november och framåt och blir därför ett typiskt juläpple.
Ingrid Marie är hållbart och kan hålla sig ända fram till april.
Ingrid Marie ingår i äppelsorten Aroma som är en korsning av Ingrid Marie och Filippa.
Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/
Läs mer på http://www.svartvinbarspaj.se/feed/
Leave a Reply