chokladpaj!
Beredningstid: 15 minuter
Ingredienser
3 msk osötad kakao
1/3 kopp mjöl
1 dl socker
3 äggulor
1 kopp vatten, ljummet
2/3 kopp mjölk
2 msk smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
bakade pajsmulor eller skorpsmulor
Förberedelser
1. Blanda kakao och mjöl i toppen av en dubbel panna över varmt vatten och vispa i ungefär hälften av de 1 kopp vatten. Det är tillräckligt för att göra en slät smet.
2. Blanda i socker och dem vispade äggulorna och tillsätt resten av vattnet och mjölk.
3. Koka på låg tempratur tills blandningen är tjock.
4. Tillsätt smör och vanilj.
5. Häll i bakade pajsmulorna.
6. Toppa med vispad grädde eller vispad toppning, eller använd äggvitorna för att göra en maräng.
7. Låta chokladpajen svalna ordentligt innan servering. Ett tips är att lägga in den i kylen tills den svalnat ordentligt!
Läs mer på http://www.chokladpaj.se/feed/
Leave a Reply